Länk till
2016-07-22
Stark ökning för molntjänster hjälper småföretagare på semestern

Fyra av fem småföretagare jobbar under sin sommarsemester. Sedan förra sommaren har var femte småföretagare flyttat system till molnet, vilket gör det lättare att hålla koll på verksamheten – något som upplevs som lugnande. Det framgår av en ny undersökning från ekonomiföretaget Visma.

– Tack vare dagens teknik och överflyttningen till molnet kan man som småföretagare ha grepp om verksamheten från hängmattan eller utlandssemestern. Många är aldrig helt lediga, men upplever ändå att de har balans i livet, säger Boo Gunnarson, Visma Spcs företagarexpert.

Var femte småföretagare i Vismas undersökning, 20 procent, uppger att de har mer av företagets system i molnet jämfört med för bara ett år sedan. Sju procent har gått över helt till molntjänster, alltså webbaserade system som sköts via internet.

Bara 23 procent uppger att de inte brukar jobba alls under sommarsemestern. Det innebär att nästan fyra av fem brukar arbeta i olika grad. Tre av tio, 30 procent, brukar ha flera jobbdagar under sin semester.

Lugnare med koll på företaget
En stark anledning till att så många småföretagare ser till att vara tillgängliga under sin ledighet är att det skapar en känsla av trygghet. Hela åtta av tio, 78 procent, upplever att det är lugnande att vara nåbar under sin ledighet. Inte ens var tionde tycker att det är mycket stressande.

– Friheten att kombinera jobb och ledighet är numera väldigt stor, men ställer också krav på att man sätter gränser för sig själv. Annars finns en risk att man jobbar jämt, säger Boo Gunnarson.

Bara var tionde småföretagare i landet, 11 procent, stänger av jobbmobilen och läser inte sin e-post under semestern. Resten vill ha koll på verksamheten även när de har semester. Sju av tio, 71 procent, av de svarande småföretagarna uppger att de kollar av mejlen eller mobiltelefonen minst en gång om dagen. 27 procent svarar att de gör det hela tiden.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes via e-post till cirka 15 000 företag mellan den 2 och 13 juni 2016. 1 018 svarade på frågorna. Den geografiska spridningen av de svarande motsvarar ett statistiskt urval.

 

Flera nyheter

2017-03-23
Var tredje småföretagare saknar säkerhetskopia i molnet

Sverige rankas som tredje bäst i 2017 års EU-index för digitalisering och näst

Läs mer »
2017-03-14
E-handeln växer med 17 procent i år

Under 2016 växte den totala e-handeln med 16 procent. Prognosen för 2017 är 17 procents

Läs mer »
2017-03-01
Svagt uppåt för nyföretagandet i februari

Antalet registreringar av nya företag ökade marginellt, med 1,3 procent, i februari jämfört

Läs mer »
2017-02-28
Förslag: Kriminalisera brott om bluffakturor tidigare

För att stoppa bluffakturor föreslår regeringen att det ska införas ett nytt

Läs mer »
2017-02-27
Starkare tillväxt för e-handeln förväntas
En allt större andel av svenskarna handlar på nätet enligt e-barometern*. Under julhandeln
Läs mer »
2017-02-16
Var snälla mot varandra – alla tjänar på det!

Visste ni att det är vänliga veckan den här veckan? Temat i år är vänlighet

Läs mer »
Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande