starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Foto: Petter Hammarbäck
Tommy Jansson
Expert inom:
Entreprenörskap och affärsutveckling

Tommy Jansson jobbar i det egna företaget Lomsjöakademien. Han är pedagog och mental tränare med specialintresse för entreprenörskap, kreativitet och affärsutveckling. Tommy har varit ordförande i Nyföretagarcentrum i Nyköping och coachat många nyföretagare.

Fråga:

Jag driver sedan 1 april en webbutik och har haft lagret hemma. Jag har nu hyrt en lokal över sommaren för att få igång försäljningen och eftersom det är så billig hyra funderar jag på att vara kvar även efter sommaren. Vad är det jag bör tänka på när jag även skaffar fysisk butik?

Svar:

Det är klokt och ganska vanligt att den som öppnar en webbutik också har en fysisk butik om man kan hitta en bra lokal med lämpligt läge. Det viktiga är att se till så att dessa båda enheter stöttar varandra. Och se till så att de inte stör varandra. Det brukar bli så att många kunder går till den fysiska butiken för att se och prova men sedan väljer att beställa över nätet.

Du kan t.ex se till så att alla som besöker din fysiska butik blir medlemmar i din kundklubb som är kopplad till din webbutik. Ta fram en blankett att sätta i händerna på dina kunder där de skriver in sin mailadress för att få dina återkommande erbjudanden. Du kan också låta dem - som har lust - att skriva in lite mera om vad de är intresserade av, så att du kan skicka rätt info.

Lycka till!

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande