starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Foto: Petter Hammarbäck
Tommy Jansson
Expert inom:
Entreprenörskap och affärsutveckling

Tommy Jansson jobbar i det egna företaget Lomsjöakademien. Han är pedagog och mental tränare med specialintresse för entreprenörskap, kreativitet och affärsutveckling. Tommy har varit ordförande i Nyföretagarcentrum i Nyköping och coachat många nyföretagare.

Fråga:

Jag och min väninna har registrerat en hemsida genom vilken vi båda vill använda namnet för att sälja våra tjänster. Hemsidan är tänkt att vara vårt ansikte utåt, men vi säljer inget över hemsidan, exempelvis arbetar jag som fotograf. Både jag och min väninna har en varsin enskild firma utan registrerade bolagsnamn. Vår fråga är om vi kan använda hemsidan för att marknadsföra våra tjänster utan att vi registrerat namnet på hemsidan hos Bolagsverket. När vi träffar våra kunder vill vi båda också kunna presentera oss som namnet från hemsidan.

Svar:

Det går bra att använda hemsidan som ni skriver. Den ska inte registreras hos Bolagsverket. Däremot måste ni betala in en avgift för domänen varje år så att ni behåller ägarskapet över den.

Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker internetbokföring som funkar på både PC och Mac. Från 139 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt.
Endast 79kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande