starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Foto: Petter Hammarbäck
Tommy Jansson
Expert inom:
Entreprenörskap och affärsutveckling

Tommy Jansson jobbar i det egna företaget Lomsjöakademien. Han är pedagog och mental tränare med specialintresse för entreprenörskap, kreativitet och affärsutveckling. Tommy har varit ordförande i Nyföretagarcentrum i Nyköping och coachat många nyföretagare.

Fråga:

Går i tankar att starta eget inom vvs! Har gått gymnasiet och nu jobbat 5 år som rörmokare, dock inte gjort "lärlingsprovet" då firman jag jobbat åt inte varit kollektiv ansluten. Min fråga är då kan jag starta eget inom vvs även fast jag inte har gjort det provet? hur löser de sej med försäkringar m.m isåfall? Är dessutom under 25 år och har arbete, kan de inte gå att få starta eget bidrag ändå om man har jobb ordnat om man startar eget?

Svar:

Kraven från AF för att du ska få Starta eget bidrag är:

- att du är eller riskerar att bli arbetslös
- att du är registrerad hos AF
- att du har fyllt 25 år (eller 20 år, om du har något funktionshinder)

 Så du får räkna med att starta eget av egen kraft! För att få jobba fullt ut som VVS-entreprenör måste du ha avklarat ditt Lärlingsprov eller ha en anställd som gjort det. Det går säkert att hitta en lösning för hur du kan ta ditt lärlingsprov nu. Du måste kontakta branschorganisationen om hur det kan gå till. Ta kontakt med VVS-branschens företagsrådgivare Niklas Beskow, vars kontaktuppgifter du hittar här.

Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 209 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma Affärsplan
– Hjälper dig igång med ditt företag

För att underlätta din start har vi tagit fram en affärsplan i samarbete med Nyföretagarcentrum och Jobs and Society. Det är ett bra verktyg för dig själv där du beskriver hur verksamheten ska bedrivas och finansieras. Narturligtvis bjuder vi på den!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt.
Endast 89 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande