Länk till

Foto: Johannes Gustavsson
2016-01-12
De driver en digital marknadsföringsfabrik för B2B

- Digitaliseringen är ett faktum och traditionell marknadsföring är inte alls lika effektivt som den var förr. Därför behövs vi, en byrå som vet hur man ska lyckas med dagens förutsättningar.

 


I en pampig byggnad, ett stenkast från Gamla Stan i Stockholm, ligger den digitala marknadsföringsbyrån Business Reflex. Grundarna heter Lars Dahlberg och Anders Hermansson.

Lars har en bakgrund som chef inom IT-branschen, och på hans meritlista finns företag som Abalon, IBM Sverige och Jeeves. Anders har även han ett förflutet inom branschen, bland annat som presschef för IBM Sverige. I början av 90-talet jobbade de båda på Abalon samtidigt. Det var där de lärde känna varandra, och sedan dess har de hållit kontakten sporadiskt.

Tänkte på samma sätt
En dag för några år sedan bestämde de sig för att träffas och äta lunch tillsammans.
– Vi satt där, såg varandra djupt in i ögonen och insåg att vi hade tänkt på exakt samma saker! Vi ville båda ta oss an marknadsutmaningen på ett nytt sätt. Vi hade bara tänkt på dess effekt från lite olika synvinklar. Det var där och då vi för första gången föreslog för varandra att vi skulle starta ett bolag tillsammans, berättar Anders.

Startade med content
De behövde inte fundera speciellt länge innan de bestämde sig. Företaget registrerades i januari 2013 och sedan var det full fart framåt. De satte ihop en affärsplan, skapade en hemsida och publicerade snabbt content som var intressant för de framtida kunderna – mindre och medelstora B2B-företag.

– Vi hade ju sedan tidigare ett stort nätverk och när de såg vad vi skrev om blev de nyfikna på vad vi egentligen höll på med. Många ur vårt kontaktnät hörde av sig och några av dem blev sedermera våra första kunder, säger Lars.

– När vi sedan fick bekräftat att våra koncept fungerade på de kunder som vi haft dittills, drog vi upp rullgardinen och lanserade vårt företag utåt, fortsätter Anders.

En digital marknadsavdelning
Visionen är att ha en stor digital marknadsföringsfabrik där det finns en massa kompetenta marknadsförare som jobbar ihop för att lösa de utmaningar som man hela tiden stöter på. De är redan på god väg, och har idag 6 stycken anställda som jobbar med att leverera allt från enstaka tjänster till hela marknadsmaskinen där de blir kundernas digitala marknadsavdelning.

– På så sätt behöver våra kunder inte anställa eller lära upp personal, lägga sina kostnader på programvaror eller på tjänster från olika leverantörer. Vi har ju redan allt det där samlat, redo för att göra digital marknadsföring åt dem på bästa sätt, berättar Anders.

Bara B2B i Sverige
Branschmässigt är kundbasen väldigt bredd, och bland kunderna finns allt från svenska medelstora innovationsföretag till konsultföretag. Det de har gemensamt är att i stort sett alla utgår från Sverige, och är B2B-företag.

– Vi har mycket nöjda kunder, men för att nå dit måste man ju kunna trotsa naturlagarna lite. Vi ska trots allt leverera högkvalitativa tjänster, sälja till nya kunder, rekrytera folk, kompetensutveckla oss själva och se till att vi alltid är på topp. Allt det där samtidigt, säger Anders.

– Det är absolut en utmaning i sig att växla mellan alla dessa saker, och det krävs att man är en speciell typ av person för att man ska kunna axla den rollen. Ibland känns det bara som att dygnets 24 timmar liksom inte riktigt räcker till, fortsätter Lars med ett skratt.

När det kommer till bokföringen använder sig Business Reflex av Visma eEkonomi.

– När vi skulle hitta ett bokföringssystem var det en självklarhet att det skulle vara webb-baserat, och då fanns det faktiskt inte så mycket att välja bland. Vi kan egentligen inte så mycket om bokföring men jag har ju jobbat inom affärssystemsbranschen och Visma är en välkänd leverantör där helt enkelt, säger Lars.

– Jag tycker personligen att bokföringssystem tenderar till att vara till för ekonomer. Ibland är det svårt att förstå begreppen och ibland saknar man vissa funktioner. Men programmet har mognat sedan vi började använda det, och vi har inte ångrat vårt köp, avslutar Anders.
 
Text och foto: Johannes Gustavsson

Flera nyheter

2017-03-23
Var tredje småföretagare saknar säkerhetskopia i molnet

Sverige rankas som tredje bäst i 2017 års EU-index för digitalisering och näst

Läs mer »
2017-03-14
E-handeln växer med 17 procent i år

Under 2016 växte den totala e-handeln med 16 procent. Prognosen för 2017 är 17 procents

Läs mer »
2017-03-01
Svagt uppåt för nyföretagandet i februari

Antalet registreringar av nya företag ökade marginellt, med 1,3 procent, i februari jämfört

Läs mer »
2017-02-28
Förslag: Kriminalisera brott om bluffakturor tidigare

För att stoppa bluffakturor föreslår regeringen att det ska införas ett nytt

Läs mer »
2017-02-27
Starkare tillväxt för e-handeln förväntas
En allt större andel av svenskarna handlar på nätet enligt e-barometern*. Under julhandeln
Läs mer »
2017-02-16
Var snälla mot varandra – alla tjänar på det!

Visste ni att det är vänliga veckan den här veckan? Temat i år är vänlighet

Läs mer »
Erbjudande: Visma Webshop
Ett smidigt paket som ger dig både hemsida och nätbutik.

Fler och fler kunder vill handla på internet, och slippa åka till en butik. Nätbutiken blir ett naturligt inslag på hemsidan och dina kunder kan både läsa om ditt företag och handla, dygnet runt!
Endast 199 kr i månaden.

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande
Erbjudande: Visma eEkonomi
– Fakturera på internet och få bokföringen på köpet

Med Visma eEkonomi kan du glömma termer som debet och kredit och alla krångliga kontonummer. Sånt sköter programmet åt dig. Säker bokföring online som funkar på både PC och Mac. Från 89 kr i månaden!

Erbjudande: Visma Website
Enklare kontaktsida på internet eller som en proffsig marknadsplats för ditt företag.

Fler och fler kunder söker efter produkter och tjänster på nätet, samtidigt som fler och fler företag har en egen hemsida. Med en hemsida når du ut till både gamla och nya kunder, dygnet runt - helt gratis!

starta eget, starta företag, starta eget företag, nyföretagande, småföretagande